Live Live

Josink Es in Enschede bruist: nog voor start van bouw nieuw bedrijvencomplex is helft verhuurd

Gepubliceerd: Dinsdag 03 maart 2020 10:29

Josink Es in Enschede bruist: nog voor start van bouw nieuw bedrijvencomplex is helft verhuurd

De eerste paal moet nog worden geslagen, maar nu al is de helft van het nieuwste bedrijvengebouw op de Josink Es verhuurd. Beveiligingsbedrijf RJ Security betrekt twee van de zes toekomstige ruimtes.

Anja Kruise | Tubantia

RJ Security is gevestigd aan de Twekkeler Es, maar verhuist naar de Josink Es zodra het nieuwe bedrijvengebouw klaar is. Dat is straks zichtbaar vanaf een van de belangrijkste invalswegen van de stad: de Westerval. Inmiddels is begonnen met het bouwrijp maken van de grond. De oplevering van het moderne verzamelgebouw is naar verwachting over een jaar. Van de zes toekomstige bedrijfsruimtes, die in totaal ruim 4500 vierkante meter beslaan, heeft RJ Security er twee gehuurd van de eigenaar, de Enterse ontwikkelaar Reggehave.

Meer ruimte nodig
In de derde ruimte die al is verhuurd, vestigt zich straks het gestaag groeiende ingenieursbureau Biomass Technology Group (BTG). BTG is al gevestigd op de Josink Es, maar heeft meer ruimte nodig. Om die reden is er vlak in de buurt een bedrijfshal bij gehuurd.

De nieuwe bedrijfsruimtes illustreren de toename van de bedrijvigheid op de Josink Es. De Es wordt door de gemeente gepromoot als ‘het nieuwe visitekaartje op het vlak van bedrijventerreinen’ en ‘een duurzaam en hoogwaardig bedrijvenpark dat bij uitstek geschikt is voor kleinschalige en middelgrote bedrijven’. Een van de bedrijven die zich hier recentelijk heeft gevestigd is de Peppermint Company, (zoete relatiegeschenken), onderdeel van Buttonboss (leverancier van buttons en caps). De Peppermint Company zat eerder aan De Reulver, in Enschede-Zuid, en kocht het voormalige pand van TNO Quality op de Josink Es. Op de nieuwe locatie zijn de bedrijfsactiviteiten uitgebreid door nieuwbouw op de naastgelegen kavel.

Meer bekende bedrijven
Andere bekende bedrijfsnamen die in de Josink Es op de gevel prijken zijn onder meer Ikwilvanmijnautoaf.nl, Nijhuis Textiles, Zenna Laser Solutions, Croon Elektrotechniek en drukkerij Roelofs.

Meest courante grond vergeven
Hoewel er nog een aantal bedrijfskavels beschikbaar is, is de meest courante grond op de Josink Es nu wel vergeven, stelt bedrijfsmakelaar Bart Wientjes van Boers & Lem, die samen met Uniek Makelaars het nieuwste project op het bedrijventerrein in portefeuille heeft. „Er is ook nog wel het nodige beschikbaar op bijvoorbeeld het Euregio-bedrijvenpark, maar dat is voor met name bedrijven die een sterke binding hebben met de Randstad toch net iets te ver.”

Weinig magazijnruimte
Een ander pluspunt van de Josink Es is volgens Wientjes het hoge welstandsniveau. Om die te bewaken, kijkt de gemeentelijke welstandscommissie mee bij nieuwe ontwikkelingen. Verder dragen alle circa veertig ondernemers zorg voor het groen- en grijsonderhoud op het terrein en worden de beveiliging, bewegwijzering, afval- en zwerfvuilinzameling samen geregeld.

De Josink Es is het jongste bedrijventerrein in Enschede en is ontwikkeld na de Marssteden. Wientjes: „Het is een hoogwaardig bedrijvenpark dat vooral geschikt is voor bedrijven die veel kantoor- en weinig magazijnruimte nodig hebben.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Architectenbureau Studio.nl

Deel deze pagina: