Nieuws
Enschede

Jeugdig FC Twente wint matige wedstrijd in Fleringen

423286 fct 34

FC Twente heeft zaterdag een 3-0 overwinning geboekt op de Tubbergse selectie. Na een 2-0 voorsprong bij rust, zorgde Ramiz Zerrouki in de slotfase nog voor een derde treffer.

De regioselectie was in de eerste helft via een eenmansaanval van Sjoerd Visschedijk (De Tukkers) twee keer gevaarlijk. Twente dwong daarentegen, ondanks het balbezit, niets af.

Goal en assist Espinosa
Na ruim een uur opende de eredivisionist de score na een individuele actie van Tom Boere. De spits gaf de bal in het strafschopgebied voor op Javier Espinosa, die de bal van dichtbij kon intikken. Diezelfde Espinosa stuurde drie minuten later Ryan Trotman de zestien in. Troman rondde vervolgens beheerst af: 0-2.

Zerrouki 0-3
In de tweede helft waren er wel kansen voor de 19-jarigen Jesse Bosch en Mats Wieffer (kopbal op de paal), maar verder speelde Twente een zeer matige wedstrijd. In de slotfase maakte Ramiz Zerrouki alsnog een derde goal.

Tubbergse selectie - FC Twente 0-3 (0-2).
Score: 36. Espinosa 0-1, 39. Trotman 0-2, 79. Zerrouki 0-3.

FC Twente eerste helft: Brondeel, Verhaegh, Bijen, Schenk, Pleguezuelo, Bosch, Roemeratoe, Selahi, Espinosa, Boere en Trotman.

FC Twente tweede helft: De Lange, Van der Lely, Bijen (60. Staring), Schenk (70. Hilgers), Terziqi (75. Oosterwolde), Selahi (60. Witbreuk), Espinosa (60. Zerrouki), Van der Heyden, Bosch (60. Wieffer), Boere (60. Agca) en Van Leeuwen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Ron Jonker