Live Live

Jannes maakt presentatiedebuut bij TV Enschede FM

Gepubliceerd: Donderdag 14 augustus 2014 10:36

Volkszanger Jannes maakt dinsdag op TV Enschede zijn debuut als tv-presentator. De Drentse zanger presenteert de tv-uitzending van de Zomerse 50, een jaarlijkse hitlijst met de vijftig grootste zomerhits.

Jannes heeft genoeg podiumervaring en is ook al vaak geïnterviewd voor radio en tv, maar zelf een tv-programma presenteren deed hij nog niet eerder. Tijdens de tv-uitzending van de Zomerse 50 laat Jannes clips zien die dit jaar in de hitlijst genoteerd staan, zoals de Lambada van Kaoma en de nummer 1, Salsa Tequila. De uitzending met Jannes is geproduceerd door TV Enschede FM en is de komende weken te zien bij 150 lokale en regionale zenders in Nederland en België.

Volgens Jannes was het presenteren heel leuk om te doen, maar ook wel lastig. “Het was niet echt makkelijk, met die vele Engelse namen die ik moest noemen. Ik ben Nederlander en ik zing Nederlandstalig, bepaalde Engelse namen en woorden waren wel lastig, maar het was toch erg leuk om te doen”, zo zei hij na afloop van opnames nabij de Drentse plaats Hoogeveen. Zijn eigen favoriete zomerhit is, zoals te verwachten bij Jannes, een Nederlandstalige. “Zomer in mijn bol van André Hazes is voor mij dé zomerhit. Vrolijk liedje, terrasjes vol, een biertje erbij en veel gezelligheid. Als ik dat liedje hoor, begint voor mij de zomer.” Volgens Jannes smaakt zijn presentatiedebuut naar meer. “In het begin dacht ik wel even ‘pfff’, maar op een gegeven moment liep het soepel en kreeg ik er steeds meer lol in. Ik voel me vereerd dat ik voor de presentatie gevraagd ben en ik hoop dat de mensen het leuk vinden.” 

  • Zomerse 50 2014, gepresenteerd door Jannes
  • dinsdag 19 (deel 1) en 26 augustus (deel 2) op TV Enschede
  • om 18.10 uur (met elk uur een herhaling)

Deel deze pagina: