Live Live

Jaarlijkse strijd tussen de zomerhits weer losgebarsten

Gepubliceerd: Donderdag 17 juli 2014 13:48

De strijd om de titel zomerhit van het jaar gaat vooralsnog tussen Calvin Harris met Summer en Salsa Tequila van Anders Nilsen. Met het mooie weer van dit moment is de strijd tussen deze twee en vele andere zomerhits volop losgebarsten. “Calvin Harris en Anders Nilsen scoren momenteel erg veel punten, maar het kan ook zomaar zijn dat deze maand nog een nieuwe hit ontstaat die deze twee inhaalt”, zo zegt Martijn de Lange, initiatiefnemer van de jaarlijkse Zomerse 50. Tot 11 augustus kan op de site www.zomerse50.nl worden gestemd voor de Zomerse 50 van 2014, die wordt uitgezonden door meer dan 150 radiozenders in Nederland en België. Als hoofdprijs wordt een vakantie voor 16 personen in een luxe villa in Tsjechië weggegeven.

In de lijst staan elk jaar de vijftig populairste zomerhits die ooit zijn gemaakt. De Lange bedacht de Zomerse 50 in 2001 bij TV Enschede FM. Dit jaar is de veertiende editie. Het succes van de Zomerse 50 zit volgens hem in het gevoel dat de liedjes oproepen. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend vrolijk? Bij veel nummers horen vakantieherinneringen, over vakanties met de vouwwagen of de Kip-caravan, over zomerliefdes of over de eerste vakantie zonder je ouders. Er zijn ook veel zomerhits met een grappig dansje, zo wordt op veel werkplekken massaal de Macarena gedanst als dit nummer weer eens op de radio is te horen.”

Vorig jaar kwam de Zweedse dj Avicii op nummer 1 binnen met zijn zomerhit Wake me up, gezongen door Aloe Blacc. Nummer 2 was Bryan Adams met Summer of ’69 en de Lambada van Kaoma stond vorig jaar op de derde plaats. Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 en om een stem uit te brengen op de website www.zomerse50.nl.

Deel deze pagina: