Live Live

Intratuin moet boete van gemeente Enschede gewoon betalen

Gepubliceerd: Vrijdag 08 februari 2019 09:43

Intratuin moet boete van gemeente Enschede gewoon betalen

Tuincentrum Intratuin in Enschede heeft ook de laatste bezwarenprocedure tegen een gemeentelijke dwangsom verloren. Het tuincentrum aan de Usselerrondweg kreeg afgelopen zomer een dwangsom van 48.000 euro opgelegd omdat het verschillende keren op zondag open was geweest toen dat nog niet mocht.

Het bedrijf verzette zich tegen de boete met als belangrijkste argument dat het nieuwe college na de verkiezingen had besloten de zondagopenstelling vrij te geven. Met dat akkoord bestond er zicht op legalisatie, vond het tuinbedrijf. De bezwarencommissie liet zich niet overtuigen. Op de momenten dat werd vastgesteld dat de Intratuin illegaal open was, was er nog helemaal geen coalitieakkoord. Bovendien was een voornemen in een coalitieakkoord niet hetzelfde als ‘concreet zicht op legalisatie’, dat een reden kan zijn om af te zien van handhaving. De bezwaren tegen de dwangsom zijn daarom ongegrond verklaard.

Intratuin heeft het bedrag van 48.000 euro inmiddels al overgemaakt aan de gemeente, net als twee eerdere dwangsommen die om dezelfde reden waren opgelegd. Die bedroegen respectievelijk 12.000 en 24.000 euro. Tegen het laatste besluit kan Intratuin nog in beroep gaan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Deel deze pagina: