Live Live

Interim-directeur Enschede kost 25 mille per maand

Gepubliceerd: Donderdag 28 juni 2018 10:02

Interim-directeur Enschede kost 25 mille per maand

De gemeente Enschede is het komend half jaar 25.000 euro per maand kwijt aan kosten voor de nieuwe algemeen directeur/ gemeentesecretaris ad interim Jan Willem Kradolfer. Die begint eind deze week in deze tijdelijke functie.

Dat blijkt uit de besluitenlijst van de gemeente. De genoemde kosten zijn exclusief BTW en reiskosten. Het tarief voor Kradolfer valt binnen de Wet Normering Topinkomens. Deze WNT, in het verleden in de volksmond ook wel Balkenendenorm genoemd, kent voor topfunctionarissen die niet in vaste dienst zijn een maximum-normbedrag van 25 mille per maand.

Flexibel inzetbaar
Kradolfer zal tot aan de zomervakantie flexibel inzetbaar zijn en werkt daarna vier dagen per week in Enschede. Kradolfer zal het komend half jaar voornamelijk algemeen directeur ofwel hoofd van de ambtelijke organisatie zijn. De taken van de gemeentesecretaris worden waargenomen door loco-secretaris Erdo Smit.

Jan Willem Kradolfer (57) is bestuurskundige en politicoloog. Hij is directeur van adviesbureau WagenaarHoes, en sinds 2011 voorzitter van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs. In het verleden was hij gemeenteraadslid in Leiden voor de VVD en beleidsmedewerker voor de gemeente Noord-Holland en de gemeente Gouda.

Ambtelijke top
De interim-directeur zal volgens berichtgeving van de gemeente de structuur van de ambtelijke top gaan onderzoeken. Kradolfer is de tweede tijdelijke topfunctionaris in korte tijd. De eerste vertrok dit voorjaar voortijdig. Na een aantal mutaties gingen er geluiden rond over onvrede en onrust in de ambtelijke organisatie van de gemeente.

De gemeente heeft recent onderzoek laten doen naar het functioneren van de ambtelijke top. De uitkomsten daarvan blijven vooralsnog geheim.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: