Live Live

Innovatieve samenwerking tussen commerciële en publieke media in de Newsroom

Gepubliceerd: Maandag 15 juni 2015 20:17

Innovatieve samenwerking tussen commerciële en publieke media in de Newsroom

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is erg enthousiast over de samenwerking tussen TV Enschede FM en de stadsredactie van de TC Tubantia: "Innovaties als deze zijn noodzakelijk ten tijde van bezuinigingen op lokaal en regionaal gebied."

De staatssecretaris gaf aan dat samenwerking belangrijk is om tot een zo goed mogelijk lokaal media-aanbod te komen en om beter de landelijke publieke omroepen te bedienen. Waarnemend burgemeester Fred de Graaf is trots op deze samenwerking omdat de Newsroom nauw aansluit bij de innovatie-ambitie in Enschede. "Een initiatief als zodanig verdient het om ondersteuning te krijgen van de overheid."

De Newsroom is de gezamenlijke redactievloer van TV Enschede FM en de stadsredactie van de Twentsche Courant Tubantia. Beide redacties zitten sinds november vorig jaar bij elkaar in een pand aan de Roomweg. De opening van de Newsroom is de aftrap voor een nog intensievere samenwerking tussen de beide nieuwsredacties, waarbij ook bij het dagelijkse nieuws intensief samengewerkt wordt. Deze vorm van samenwerking tussen een regionaal dagblad en een lokale omroep is uniek in Nederland.

Deel deze pagina: