Live Live

Innovatief Kantoor voor Ecare op Kennispark

Woensdag 07 februari 2018 09:23

Innovatief Kantoor voor Ecare op Kennispark

Softwarebedrijf Ecare Services, ontwikkelaar van elektronische patiënten dossiers, gaat nieuwbouwen op Kennispark in Enschede. Het nieuwe onderkomen verrijst tegenover het huidige kantoor aan het Capitool, naast de Veldhuiskliniek.

Er wordt in vier verdiepingen op de groei gebouwd. Nu werken er 60 mensen bij Ecare, maar mede-eigenaar Edwin Oude Middendorp van Ecare verwacht de komende vijf jaar een verdubbeling. Verder moet het nieuw kantoor onderdak gaan bieden aan een Domotica Experience Centre, met de nieuwste snufjes op gebied van huisautomatisering. Ecare gaat dit centrum waar interactieve ontwikkelingen op het gebied van bediening en besturing op afstand niet zelf exploiteren, maar dat gaat een derde partij doen. In het pand komt verder een restaurant/lunchroom, dat niet alleen in gebruik is bij Ecare zelf maar waarvan ook medewerkers van omliggende kantoren gebruik kunnen maken.

Energieneutraal
“Het moet een heel innovatief kantoor worden. In zijn opzet en uitvoering. Zo wordt het dankzij aardwarmte en zonnepanelen op z’n minst energieneutraal; het is zelfs de bedoeling dat we energie aan leveren aan net”, zegt Oude Middendorp. Ecare bestaat dit jaar elf jaar. Het bedrijf ontstond destijds uit Buurtzorg in Almelo en heeft nog steeds veel klanten onder thuiszorgorganisaties. Verder gebruiken veel verzorgings- en verpleeghuizen de elektronische patiëntendossiers die het bedrijf ontwikkelt.

De nieuwbouw wordt gefinancierd door een projectontwikkelaar KBH Vastgoed uit Deventer en Ecare sluit een huurcontract voor 15 jaar af. 


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: KBH Vastgoed

Deel deze pagina: