Live Live

Huurschuld voetbalclubs in Enschede slinkt in drie maanden tijd met 100.000 euro

Gepubliceerd: Vrijdag 12 april 2019 17:12

Huurschuld voetbalclubs in Enschede slinkt in drie maanden tijd met 100.000 euro

De totale huurschuld van alle amateurvoetbalverenigingen in Enschede bedroeg drie maanden geleden nog bijna anderhalve ton. Daar is nu nog een bedrag van zo’n 53.000 euro van over.

Gemeenteraadsleden zijn in januari op de hoogte gesteld van de huurachterstanden van sportverenigingen. Op dat moment liepen 20 van de 24 voetbalclubs meer dan dertig dagen achter op de huur voor veld en accommodatie die zij aan het gemeentelijke sportbedrijf Sportaal afdragen. Een totale schuldenlast van bijna 150.000 euro. Ter vergelijking: alle andere sportclubs samen, noteerden in januari een huurachterstand van 28.000 euro.

Wob-verzoek
Via een Wob-verzoek vroeg Tubantia bij de gemeente een overzicht van de huurachterstanden per vereniging op. Op de lijst prijken nu nog de namen van acht voetbalverenigingen, samen goed voor een achterstand van 53.000 euro.

Daaronder ook Zuid-Eschmarke, waarvan de schuld van 23.000 euro in feite al is verrekend in de verkoopprijs van de oude kantine aan de J.J. van Deinselaan. In de andere gevallen gaat het over het algemeen om relatief kleine bedragen, waar vaak al een betalingsregeling voor is getroffen met de betreffende club.

‘Versneld afgelost’
Dat de huurachterstanden bijna 100.000 euro lager zijn dan eind januari, komt volgens Sportaal doordat het om een momentopname gaat. Er zijn clubs die de huur structureel (enkele dagen) na de betalingstermijn overmaken.

De stand van zaken kan zogezegd een wereld van verschil zijn tussen eind januari en begin februari. Ook zijn er voetbalverenigingen die hun huurschuld afgelopen maanden voortvarend hebben afgelost, mogelijk om te voorkomen dat hun naam op de lijst bij het Wob-verzoek zou verschijnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook


Deel deze pagina: