Live Live

Hudson's Bay in Enschede is nu écht dicht

Gepubliceerd: Maandag 30 december 2019 11:57

Hudson's Bay in Enschede is nu écht dicht

Het filiaal van Hudson's Bay in Enschede is maandag al definitief gesloten. Door de uitverkoopactie naar aanleiding van het vertrek uit Nederland is de winkel nagenoeg leeg, zo laat een woordvoerster weten.

Redactie | Tubantia


Alle vijftien filialen van Hudson's Bay in Nederland sluiten uiterlijk morgen hun deuren. Naast Enschede zijn ook de vestigingen in Zwolle, Almere, Amstelveen, Tilburg, Leiden, Maastricht en Zwolle deze maandag al gesloten.

Zaterdag bleek al dat het grootste gedeelte van het assortiment in Enschede is verkocht. Wie deze maandag of dinsdag nog een slaatje wil slaan, vist dus achter het net. Met het vertrek van Hudons’s Bay uit de binnenstad, sluit ook de vestiging van horecagelegenheid La Place in het pand. De vestiging aan de Raadhuisstraat blijft open.

Amsterdam en Breda blijven nog open
Hudson's Bay kondigde in september aan alle vestigingen in Nederland te zullen sluiten. De bedoeling was dat álle filialen uiterlijk 31 december dichtgaan, maar een gerechtelijke uitspraak maakt dat onmogelijk. Hudson’s Bay is volgens het gerechtshof in Amsterdam verplicht twee filialen, in Amsterdam en Breda, ook na 1 januari open te houden.

Begin dit jaar probeerde het Canadese warenhuis het tij nog keren. Het verliesgevende Hudson's Bay wijzigde van strategie en paste de grootte van de winkels aan. Tevergeefs, zo bleek later.

Opvolger van V&D
In maart 2018 opende Hudson’s Bay een filiaal aan het Van Heekplein in Enschede. Voor Enschede was dat een mooie uitkomst na het faillissement van V&D, eind 2015. Want ondanks een aantal pop-upstores stond een groot deel van het immense pand in hartje Enschede jarenlang leeg.

De opvulling van het pand van Hudson's Bay in Enschede heeft voor de gemeente nu de ‘hoogste prioriteit’, zo liet ze eerder weten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: