Live Live

Hoofdverdachte (22) van gewapende overvallen in Twente komt vrij

Gepubliceerd: Donderdag 10 januari 2019 16:53

Hoofdverdachte (22) van gewapende overvallen in Twente komt vrij

Momcilo J. (22), die wordt verdacht van meerdere gewapende overvallen, komt volgende week op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Almelo donderdag besloten. J. moet een enkelband dragen en komt op woensdag 16 januari vrij.

J. wordt verdacht van betrokkenheid bij vier overvallen: op een Aldi-supermarkt in Enschede in januari 2015, een woningoverval in Ambt Delden in november van dat jaar, een gewapende overval in Overdinkel in maart 2016 en een overval op een tankstation in het Duitse Alstätte in september 2016.

Bij de overvallen, die in groepsverband zouden zijn gepleegd, werd zwaar geweld gebruikt. Zo is een oudere man in Ambt Delden buiten bewustzijn geslagen en zijn vrouw met tape aan een stoel vastgemaakt. In de Aldi is personeel met een pistool onder schot gehouden en ook vastbegonden.

Spoedzitting
De rechtbank in Almelo nam de beslissing donderdag tijdens een spoedzitting die eind vorige maand werd ingelast. Toen was er nog geen reclasseringsrapport over J. opgemaakt, en was vrijlating volgens officier van justitie Sandra Leusink absoluut onbespreekbaar.

Het rapport is inmiddels wel opgemaakt, en de rechtbank besloot daarop dus dat J. onder voorwaarden kan worden vrijgelaten. Een van die voorwaarden is het dragen van een enkelband.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: