Live Live

Hoge nood? Bij Moeke in Enschede moet je met z'n allen naar één toilet

Gepubliceerd: Woensdag 08 augustus 2018 16:02

Hoge nood? Bij Moeke in Enschede moet je met z'n allen naar één toilet

De bovenverdieping van horecazaak Moeke aan de Oude Markt in Enschede kan nog steeds niet worden gebruikt. Dat is erg lastig, omdat hier de toiletten zijn.

Horecazaak Moeke ging in maart dit jaar open, n het pand waar eerder discotheek Lunàtic en Café & Bar Celona zaten. Maar ruim vier maanden na de opening is de trap naar de eerste verdieping nog steeds met rood-wit lint afgesloten.

Vergunning
Volgens Laurens Meyer van Meyer Beheer, waar Moeke onder valt, kan de eerste etage nog niet open omdat de vergunning nog steeds niet rond is. Bij de verbouwing van het pand is de balustrade op de bovenverdieping veranderd, waardoor de belasting van de staalconstructie opnieuw moet worden berekend. ,,Hoe het precies zit weet ik niet, het is nogal een technisch verhaal."

Een toilet
De afgesloten eerste verdieping, met ongeveer 80 zitplaatsen, betekent niet alleen inkomstenderving. Het grootste probleem is dat de twee toiletgroepen voor gasten ook nog niet toegankelijk zijn, aldus Meyer. ,,Op de begane grond is maar een toilet, een toilet voor minder-validen. Daar moet dus iedereen gebruik van maken. Soms is de rij zo lang dat personeel mensen via de keuken achterom meenemen naar een andere wc."

Meyer gaat er van uit dat dat de vergunning er elk moment komt. ,,Dat moet ook wel, nu het weer minder wordt."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Joost Dijkgraaf

Deel deze pagina: