Live Live

Hockeyers van PW Enschede in zwaar seizoen ook nog op zoek naar nieuwe coach en spelers

Gepubliceerd: Vrijdag 15 maart 2019 09:54

Hockeyers van PW Enschede in zwaar seizoen ook nog op zoek naar nieuwe coach en spelers

De hockeyers van PW vechten dit seizoen wederom tegen degradatie. Daarnaast is de ploeg nog altijd op zoek naar een nieuwe coach én nieuwe spelers.

Met een hoop donkere wolken boven hun hoofd, poseren Daan Kruisinga en Alexander Enzerink deze doordeweekse dag op het waterveld van PW voor de foto. Symbolischer kan het haast niet, want er hangen inderdaad donkere wolken boven PW. De ranglijst in de derde klasse D liegt niet: PW is gedeeld hekkensluiter en behaalde dit seizoen pas één zege. Op 28 oktober werd met 4-3 gewonnen van Drienerlo. Daarnaast boekte de ploeg een gelijkspel en tien nederlagen. "We zitten in een dal, maar ik denk dat we ons dieptepunt nu wel hebben bereikt", zegt Daan Kruisinga (31), dit seizoen zowel aanvoerder, trainer als coach van mannen 1.

"Je kunt me gerust de papa van het team noemen", zegt hij. "Ik werd afgelopen zomer gebeld of ik dat wilde oppakken. Het is leuk om te doen, maar ideaal is het niet. Het is veel fijner om een trainer/ coach te hebben die niet zelf speelt. Ik heb nog zoveel energie in mij zitten dat ik het zonde vind om alleen maar te coachen."

Krap
In de winterstop hebben de mannen de koppen bij elkaar gestoken en is besloten dat het eerste team gerichter gaat trainen. De ploeg van Kruisinga kent een krappe selectie van tien spelers. Iedere week sluiten twee spelers van de A-jeugd aan en ook springen spelers van het tweede regelmatig in. "Dat zegt alles over de plek waar we nu staan", meent Kruisinga. "Zo'n tien jaar geleden speelden we nog eerste klasse en hadden we een prachtige derby tegen EHV. Helaas hebben we twee stappen terug moeten doen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het daar bij blijft. We moeten Hardenberg onder ons houden door weer eens wedstrijden te gaan winnen."

Flyeren
Kruisinga zoekt tijdens het gesprek in het clubhuis op zijn telefoon naar een advertentie. "Kijk, deze hebben we laten maken", zegt hij. Hij wijst naar een afbeelding met de tekst 'Heren 1 zoekt nieuwe spelers'. Kruisinga hoopt met behulp van social media nieuwe spelers te werven voor volgend seizoen. "Ook gaan we flyeren bij Saxion", zegt hij.

Naast spelers zoekt PW naarstig naar een trainer/coach voor zowel de mannen als de vrouwen. "Een team kan zonder coach, maar dan speel je voor de lol", zegt technisch manager Alexander Enzerink. Enzerink vertelt dat het met de jeugd van PW goed gaat. "Op zaterdag hebben we soms al een extra veld nodig, omdat het zo druk is. Ook bij de lagere senioren hebben we, wat betreft kwantiteit, niet te klagen." Toch kijken mensen vaak meteen naar het eerste. Enzerink: "Wij vinden het eerste ook zeker belangrijk, maar we willen allereerst een goede jeugdopleiding hebben. Als je het daar goed voor elkaar hebt, gaan de eerste teams ook stappen maken."

Zondag speelt PW thuis tegen Arnhem, aanvang 14.45 uur. Kruisinga: "De uitwedstrijd verloren we met 4-1, maar we hebben ze toen wel lang op 0-0 gehouden."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: