Live Live

Hier gaat intercity tussen Zwolle en Enschede stoppen

Dinsdag 17 oktober 2017 08:22

Hier gaat intercity tussen Zwolle en Enschede stoppen

De stations Nijverdal, Almelo en Hengelo worden een stopplaats voor de nieuwe intercity, die vervoersmaatschappij Keolis Nederland (het vroegere Syntus) met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december tussen Enschede en Zwolle laat rijden. De sneltrein stopt daarnaast ook nog in Raalte.

Volgens Keolis Nederland gaat de intercity van maandag tot en met vrijdag tussen ongeveer 06.30 en 19.30 uur rijden en wordt hierdoor de reistijd tussen Enschede en Zwolle zo'n 18 minuten korter. Er is echter nog één 'maar' wat de nieuwe sneltrein betreft: het duurt waarschijnlijk nog tot aan de zomervakantie voordat deze het hele tracé kan afleggen.

Voorlopig rijdt de sneltrein vanuit Enschede niet verder dan station Raalte, omdat in Zwolle nog enige werkzaamheden aan het perron moeten worden verricht om hier veilig te kunnen in- en uitstappen. Volgens de Hellendoornse vervoerswethouder Jelle Beintema kunnen passagiers van de sneltrein in Raalte overstappen op een bus richting Zwolle of wachten op een stoptrein.

Wifi
De nieuwe Flirt-trein is voorzien van tal van gemakken als wifi, stopcontacten, usb-aansluitingen om de telefoon op te laden, informatieschermen, gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet. Om de veiligheid te vergroten zijn camera's aanwezig.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Keolis

Deel deze pagina: