Live Live

VIDEO Het mag weer: rechtsaf slaan naar de Mooienhof

Maandag 22 mei 2017 20:56

VIDEO Het mag weer: rechtsaf slaan naar de Mooienhof

Ruim duizend automobilisten doen het al dagelijks, maar nu is het ook weer officieel toegestaan: rechts afslaan vanaf de Kuipersdijk op de Mooienhof.

TV Enschede nam een kijkje bij het kruispunt. Bekijk de reportage hierboven.

Officieel geldt er een afslagverbod vanaf de Kuipersdijk richting de Mooienhof. Maar eigenlijk houdt niemand zich eraan. Het verbod werd de laatste jaren zelfs gedoogd door de gemeente en de politie. En dat was een aantal fracties in de gemeenteraad toch wel een doorn in het oog.

Doorgaande route
Maandagavond probeerden PvdA en GroenLinks het voorstel van het college om het afslagverbod te schrappen tegen te houden.

Ze vinden dat het binnensingelgebied geen doorgaande routes voor autoverkeer moet hebben. Maar de partijen kregen de andere fracties niet zo ver om de door hun zo gewilde aanpassing te accepteren.

Hotel California
Met name coalitiepartijen VVD en Burgerbelangen toonden zich een groot voorstander van het schrappen van het afslagverbod. “De binnenstad is als Hotel California”, refereerde Jeroen Diepemaat (VVD) aan het bekende liedje van The Eagles. “Je kan er wel in rijden, maar je komt er nooit meer uit.”

Cameratoezicht
Een ander verbod dat de afgelopen jaren werd gedoogd, wordt binnenkort wel strikt nageleefd. Rechtdoor vanaf de Kuipersdijk richting de bushaltes voor het Holland Casino is voor een meerderheid van de gemeenteraad ongewenst.

Zo’n 1.900 automobilisten nemen dagelijks deze illegale route. Maar niemand ontkomt er binnenkort nog aan: het inrijverbod wordt dan nageleefd met behulp van kentekencamera’s. Een overtreding betekent dan vrijwel zeker een verkeersboete op de deurmat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto: Lars Smook

Deel deze pagina: