Live Live

Help Onno van Veldhuizen Enschede leren kennen

Vrijdag 25 september 2015 09:13

Help Onno van Veldhuizen Enschede leren kennen

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld hangt vrijdag 2 oktober de ambtsketen om bij Onno van Veldhuizen. Dan is hij burgemeester van Enschede . Enschede heeft geen burgemeester, maar toch is hij er al. Hoorn zwaaide Van Veldhuizen in augustus uit. September zou hij gebruiken om Enschede, Twente en Overijssel te verkennen. Het stadhuis kent ie al. „Klopt”, zegt Jeroen Heuvel van de griffie, „hij komt af en toe buurten.”

iK ENschede
Het is mooi dat Van Veldhuizen de stad verkent, maar écht leren kennen, doet hij haar niet. Daar is de hulp van Enschede voor nodig. De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM geven Van Veldhuizen voor de eerste honderd dagen van zijn burgemeesterschap een boodschappenlijstje mee - noem het een bucket list - met de leukste en origineelste tips en adviezen van de inwoners van onze stad. De tips kunt u kwijt op de website 053zoekt.nl van De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM. Van Veldhuizen heeft beloofd het lijstje af te werken. Krant en omroep doen verslag van zijn ervaringen en ontmoetingen.

Burgemeester
Het zou mooi zijn als Enschede met originele tips komt, of mensen die hij moet spreken. Van Veldhuizen staat aan het begin van zijn carrière hier. Dan is hij te sturen. Naarmate de burgemeester langer zit, wordt het moeilijker. De tips moeten ook leuk of zinvol zijn voor lezers: verras mensen die de stad kennen.

Programma
Van Veldhuizen werkt ook zijn eigen programma af. Vanaf dat zijn benoeming bekend was, twitterde hij met Enschede. „Op basis van die sociale contacten heeft hij al mensen hier in het vizier”, zegt Heuvel, „hij nodigt zelf mensen uit, geeft hij te kennen. Vergeet niet dat hij een netwerkje heeft in de buurt.”

Zijn schoonfamilie komt uit Twente. Vandaar. Voorts doet hij een rondje onderwijs, rondje religie, rondje cultuur en een rondje bedrijven in de stad. Van Veldhuizen gaat ook de wijken in. In de profielschets voor de burgemeester stond dat hij Duitsland in moest. Heuvel: „Hij gaat al vrij snel naar de Duitse buren. Ze staan bovenaan zijn lijstje.”

Deel deze pagina: