Live Live

Hart van Tubanters-speler Timo Roelofsen klopt nu voor blauw met zwart

Gepubliceerd: Vrijdag 08 november 2019 08:43

Hart van Tubanters-speler Timo Roelofsen klopt nu voor blauw met zwart

Timo Roelofsen voetbalde jarenlang in het shirt van Sportclub Enschede. Na het opheffen van de zondagtak bij die club, maakte hij de overstap naar buurman De Tubanters.

Timo Oving | Tubantia

Het was voor Timo Roelofsen (23) afgelopen jaar een moeilijke keuze. In het voorjaar van 2018 liet hij zich overschrijven van Sportclub Enschede naar De Tubanters. "Ik ben als klein jochie begonnen bij Sportclub en ken er iedereen. Maar al sinds mijn zeventiende voetbal ik op zondag en dat wilde ik zo houden. Het zaterdagvoetbal trok mij niet. Daardoor ben ik naar de buren ben gegaan."

Dat deed Roelofsen tijdens zijn revalidatie. De Enschedeër kampte met een zware blessure. "Op een doordeweekse avond in april draaide ik verkeerd weg en daarbij scheurde ik mijn kruisbanden af. Ik ben er bijna een jaar uit geweest. Vorig jaar keerde ik terug op het veld als speler van De Tubanters. Alleen toen ging het weer mis. Ik heb wel een aantal wedstrijden gespeeld in het tweede en twee in het eerste, maar eigenlijk was dat een verloren seizoen. De fysio zei dat ik me moest richten op de voorbereiding van dit seizoen. Dat heb ik gedaan. De afgelopen maanden heb ik weer alles kunnen spelen."

Teenlengte
Terwijl Roelofsen aan het revalideren was, gebeurde er van alles bij zijn nieuwe club. De Tubanters was een van de titelkandidaten in de vierde klasse, stond meerdere weken bovenaan en kwam uiteindelijk een teenlengte tekort voor promotie. "Vorig seizoen hadden we vaak het geluk aan onze zijde, zo wonnen we vaak door een doelpunt in de laatste minuten. Dit jaar zit het tegen, maar wordt het voetbal wel met de week beter."

De koploper van vorig seizoen is momenteel de hekkensluiter. Vorige week verloor De Tubanters met 1-0 bij Sportclub Overdinkel. "Voor rust hadden we al met 3-0 voor moeten staan. We lieten verzorgd voetbal zien, maar de beloning bleeft uit."

Roelofsen speelde in Overdinkel de gehele wedstrijd. Of hij weer helemaal fit is? "Ja, ik voel me goed. Ik loop niet meer bij de fysio, wel doe ik krachttraining voor mezelf. De eerste wedstrijden houd je je nog wel een beetje in. Maar daarna had ik daar geen last meer van. Ik denk dat je ook vrijuit moet gaan spelen, anders krijg je juist eerder een blessure."

Visie
Roelofsen voelt zich inmiddels helemaal thuis bij De Tubanters. "Ik blijf een Sportclub-jongen, maar ik stond niet achter de visie van de club. Ze dachten dat het beter was om naar de zaterdag te gaan, maar heel veel mensen denken daar anders over. Nu spelen ze in de vierde klasse tegen allemaal sterke ploegen. Ze gaan daar niet uitkomen. Bij De Tubanters denk ik dat we nog wel stappen kunnen maken."

Dan moet de club echter snel punten gaat pakken, beseft ook Roelofsen. "Als we voetballend zo doorgaan, zijn we snel van die laatste plaas af. Daar heb ik alle vertrouwen in. Goed voetbal wint het altijd van hotseknots. Een periodetitel is voorlopig niet reëel, maar we moeten zeker het maximale er nog uit proberen te halen."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: