Live Live

Happy Italy Enschede geeft kijkje achter de schermen op Horecadag

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2019 10:54

Happy Italy Enschede geeft kijkje achter de schermen op Horecadag

Happy Italy in het centrum van Enschede geeft volgende week dinsdag, tijdens Nationale Horecadag, een kijkje achter de schermen in de horecazaak. Bezoekers leren er onder meer zelf pizza maken.

Door heel Nederland openen hotels, restaurants en cafés voor de eerste editie van Nationale Horecadag (21 mei) de deuren om te laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Tijdens de horecadag willen ondernemers mensen enthousiast proberen te maken voor werk in de horeca.

Mensen aantrekken
„We willen een laagdrempelig, leuk evenement zijn voor mensen die willen kijken of horeca iets voor hen is”, aldus initiatiefnemer Lennart Maas.

„Het is leuk om te zien dat we veel verschillende mensen aantrekken. Er komen moeders met kinderen die willen ontdekken of de horeca iets voor hen is, maar ook oudere vrouwen die een baantje willen in deze branche maar niet durven te solliciteren.”

Volgens Maas is deze dag nodig om horeca beter op de kaart te zetten: ,,Er is krapte op de arbeidsmarkt. Je ziet soms dat restaurants sluiten omdat er een tekort aan personeel is, dat is gewoon zonde.”

Toekomstig personeel
Het is een dag voor toekomstig personeel. Mensen die geïnteresseerd zijn in werken in deze sector kunnen zo kennismaken met een mogelijke toekomstige werkgever of bepalen in wat voor soort horecagelegenheid zij willen werken.

De initiatiefnemer laat weten er een soort feestdag van te willen maken. ,,Het wordt een jaarlijks terugkomend evenement en we verwachten dat het steeds meer zal groeien. Er zijn nu al meer dan 200 plekken die meedoen aan deze dag. Dat is voor zo’n eerste jaar veel en we verwachten ook dat andere horecagelegenheden hier bij zullen aansluiten.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: