Live Live

Haan van Jan Krooshof kraait 137 keer in drie kwartier

Maandag 04 december 2017 16:25

Haan van Jan Krooshof kraait 137 keer in drie kwartier

Jan Krooshof uit Neede heeft zondag de hanenkraaiwedstrijd gewonnen tijdens de kleindierententoonstelling Oneto in Enschede. Hij deed dit met een Hollandse krielhaan in de kleur geelpatrijs, die liefst 137 keer in drie kwartier kraaide.

Dezelfde, nog jonge haan van Krooshof was eerder dit seizoen al succesvol bij hanenkraaiwedstrijden in het Achterhoekse Lichtenvoorde (tweede plaats) en in zijn woonplaats Neede (derde).

Bij de keuring op de Oneto viel Krooshof eveneens in de prijzen. Een witte Hollandse kriel haalde 97 punten en het predikaat uitmuntend, en hij mocht zich daardoor Europees kampioen noemen.

Krooshof is lid van de Needse Pluimvee en Konijnenfokvereniging (NPV). Andere leden van die club presteerden in Enschede ook goed. De moderne Engelse vechthoenhaan van Gerrit Laarman uit Ruurlo werd met 95 kraaien tweede en de Hollandse hoen krielhaan van Yoe Jongstra uit Bolsward derde met 79 kraaien.

Jeroen Oonk uit Neede werd met zijn Alaska konijn kampioen bij de jeugd met het predikaat fraai. De Engelse kropper van Harry Kruize uit Neede kreeg het predikaat uitmuntend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Oneto

Deel deze pagina: