Live Live

AUDIO Grootste bioscoopketen van Europa naar Enschede

Maandag 19 juni 2017 16:59

AUDIO Grootste bioscoopketen van Europa naar Enschede

De stadsbioscoop die in het oude postkantoor aan de Boulevard 1945 in Enschede komt, zal worden geëxploiteerd door Vue Cinemas. Er komen 10 filmzalen en ook horeca. Enschede FM sprak met ontwikkelingsmanager Bas Goossens. Beluister het item hieronder.

Vue is onderdeel van Vue International, een van de belangrijkste spelers in de markt op het gebied van big screen entertainment. Verdeeld over tien landen heeft Vue 209 bioscopen, 1859 schermen en 8500 werknemers. Het bedrijf is daarmee naar eigen zeggen de grootste bioscoopketen in Europa. Vue heeft in Nederland 21 bioscopen.

De verwachting is dat de nieuwe stadsbioscoop jaarlijks zo'n 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede zal trekken.

Open en toegankelijk
Op de begane grond van het pand zullen de entree van de bioscoop en de horeca worden gerealiseerd. De huidige dichte gevel zal plaatsmaken voor glazen puien, waardoor het gebouw een open en toegankelijk karakter krijgt. Deze ruimten lopen door op de 1e verdieping, waar met vides veel licht en ruimte gecreëerd zal worden.

Daarboven komen zes bioscoopzalen. Aan de achterzijde van het voormalige postkantoor wordt een nieuw deel gerealiseerd, met nog eens vier bioscoopzalen. De kantoorvleugel aan de Mooienhof wordt gerestyled en blijft in gebruik als kantoorfunctie. De gehele verbouwing zal uitgevoerd worden met respect voor het gemeentelijke monument.

2018
Als alle procedures zonder te veel oponthoud doorlopen kunnen worden, zal midden volgend jaar worden begonnen met de renovatiewerkzaamheden. Eind 2018 kunnen dan de eerste films in de nieuwe bioscoop getoond worden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Deel deze pagina: