Live Live

Grondwaterpompen in Enschede gaan weer aan

Maandag 05 februari 2018 19:41

Grondwaterpompen in Enschede gaan weer aan

De twee grondwaterpompen aan de Deurningerstraat worden opnieuw in werking gesteld. Dat zegt gemeentewoordvoerder Derk Jan Eshuis.

De toenemende vraag vanuit de samenleving zorgt voor deze nieuwe proef. Maar ook politieke druk is opgevoerd, omdat SP voor de raadsvergadering van maandagavond een motie aankondigde om de pompen aan te zetten.

Motie
Raadslid Ahmet Yilmaz van SP kondigde maandag een motie om de grondwaterpompen weer aan te zetten. CDA en EnschedeAnders hebben hun steun uitgesproken voor de motie.

Op de radio bij 1Twente legt Ahmet Yilmaz uit waarom hij wil dat de pompen weer aan gaan. "De mensen in Enschede-Noord zeggen dat de eerdere proef heeft geholpen", aldus Yilmaz.

'Geen effect'
Er zijn op social media al meer dan vijftig meldingen binnengekomen van natte kelders. Veel Enschedeërs vroegen zich af waarom de pompen niet opnieuw aangaan. “Die vraag uit de samenleving wordt steeds groter. Veel Enschedeërs geloven niet dat de pompen weinig resultaat geven”, vertelt Eshuis.

“Om de twijfel over de conclusies van het eerdere onderzoek weg te nemen zetten we opnieuw de pompen aan, voor een periode van drie maanden. We verwachten dezelfde resultaten als bij de eerste proef, maar zo kunnen we het nogmaals aan de mensen tonen”, aldus Eshuis.

Wanneer de pompen precies aangaan is niet bekend.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Deel deze pagina: