Live Live

Grolsch gaat geen Asahi brouwen

Maandag 17 juli 2017 13:01

Grolsch gaat geen Asahi brouwen

In de Grolsch brouwerij wordt voorlopig geen Asahi Super Dry gebrouwen. De nieuwe Japanse eigenaar van Grolsch geeft de voorkeur aan de brouwerij van Peroni in Italië, die gelijk met Grolsch gekocht werd. Wel gaat Grolsch het Japanse biermerk begin volgend jaar introduceren op de Nederlandse markt.

Eind vorig jaar kondigde de topman van Asahi op een persconferentie in Japan aan dat vanaf 2018 ook in de Grolsch brouwerij Asahi Super Dry zou worden gebrouwen. Grolsch werd nogal overvallen door dat nieuws, maar meldde destijds dat er genoeg capaciteit was. Waarom nu toch voor de brouwerij in Rome is gekozen is bij Grolsch niet bekend.

Volgens woordvoerder Koert van ’t Hof van Grolsch wordt het Super Dry bier volgend jaar ook in Nederland geïntroduceerd. Dat zal niet groots en massaal gebeuren: volgens Van ’t Hof wordt de komende maanden bekeken op welke manier en bij welke doelgroepen het merk onder de aandacht gebracht gaat worden. Het lichte Super Dry bier is het succesvolste merk van Asahi in Azië. Het bier wordt momenteel in zo’n zeventig landen verkocht; Asahi wil er nu Europa mee veroveren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: