Live Live

Gratis anonieme sneltest op hiv bij MST en GGD in Enschede

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 10:57

Gratis anonieme sneltest op hiv bij MST en GGD in Enschede

Bij Medisch Spectrum Twente en de GGD Twente kunnen mensen in de week van 26 november terecht voor een hiv-sneltest. Gratis en anoniem. Met de sneltesten vestigen het MST hiv-behandelcentrum en de GGD de aandacht op het belang om meer te testen op hiv bij mensen die risico hebben gelopen. Dat is in principe iedereen die onbeschermde seks heeft gehad of in aanraking kwam met besmet bloed.

Jaarlijks testen 800 Nederlanders positief op hiv. Hiv is tegenwoordig goed te behandelen met medicatie. Mensen worden dan niet meer ziek van het virus, maar ook zijn ze niet meer besmettelijk voor anderen, waardoor het aantal nieuwe hiv-diagnoses elk jaar lager wordt. Helaas lopen er ook nog steeds ruim 2500 mensen rond met hiv zonder het zelf te weten.

Vinger
Voor de test wordt één druppel bloed geprikt uit een vinger. De test is gratis en de uitslag is binnen 20 minuten bekend. Bij een positieve uitslag is nazorg geregeld. Tijdens het testen is een verpleegkundig hiv-consulent aanwezig die vragen kan beantwoorden. Op 27 november is er tussen 17.00 en 19.30 uur gelegenheid zonder aanmelding langs te komen bij de GGD Twente, Nijverheidstraat 30 in Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: