Live Live

Gouden Jorien ter Mors krijgt weer mooie huldiging in Enschede

Dinsdag 27 februari 2018 10:59

Gouden Jorien ter Mors krijgt weer mooie huldiging in Enschede

Enschede brengt schaatsster Jorien ter Mors op vrijdag 9 maart een groot eerbetoon. Ze wordt eind van de middag op het balkon van het stadhuis gehuldigd, waar alle fans haar massaal kunnen toejuichen vanaf het plein.

Vermoedelijk wordt ze rond 16.30 eerst met genodigden in het stadhuis ontvangen. Daarna is het feest op het balkon. De huldiging zal waarschijnlijk tot maximaal 18.00 uur duren.

Groot feest
Vier jaar geleden werd Jorien na de Olympische Spelen ook in haar geboorteplaats Enschede gehuldigd, hoewel zij nu niet meer in Twente woont. Het werd een groot feest, waar honderden mensen haar toezongen. Ter Mors was diep onder de indruk van de belangstelling en zette op het balkon spontaan een polonaise in met de burgemeester.

Twee medailles
Ter Mors won deze spelen een zilveren en een gouden medaille. Mogelijk komen er voor de huldiging nog wat prijzen bij. Komende weekeinde doet ze namelijk ook weer mee op het WK sprint in China. Het WK is reden om de huldiging pas 9 maart te doen.

De gemeente Enschede heeft de huldiging met het management van Ter Mors afgestemd. Dat is ook de reden dat deze keer de huldiging op een vrijdag is, en niet zoals de vorig keer op een zaterdag. Woordvoerder Ton Kamp van de gemeente. “Op zich is de zaterdag een mooiere dag, want dan is het ook veel drukker in de stad. Maar bepalend is natuurlijk wat Jorien uitkomt.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: