Live Live

Goed begin herinrichting doorgaande route Hengelo-Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 11 juni 2019 16:37

Goed begin herinrichting doorgaande route Hengelo-Enschede

Het ging meteen goed los op de eerste dag van de werkzaamheden aan de Vliegveldstraat en Weerseloseweg. Met stevig geweld is dinsdag het eerste wegvlak ontdaan van het asfalt.

Het frezen, aan de Enschedese kant van de verbindingsroute met Hengelo, gaat een dag of drie duren. Daarna wordt een begin gemaakt met onder meer de verbreding van de weg. Over twee weken wordt het eerste nieuwe asfalt gestort. Bij Deurningen is begonnen met de werkzaamheden aan de Vliegveldstraat, zoals de N737 aan de Hengelose kant wordt genoemd. Daar wordt vanaf donderdag het asfalt verwijderd. Bij hotel-restaurant Frans op den Bult is gestart met het verplaatsen van bomen.

Verkeersregelaars
Projectleider Sander Kamphuis van uitvoerder Strukton is blij dat de kop er af is. “De voorbereiding was vrij kort, dan is het fijn als je ziet dat alles op z’n plek valt.” Voor het autoverkeer tussen Hengelo en Enschede betekent het wel enkele maanden omrijden. Aan beide kanten van de afzetting worden verkeersregelaars ingezet om dat te begeleiden. Volgens Kamphuis ging dat zonder problemen.

Ongevallen
De werkzaamheden maken deel uit van een grootschalige herinrichting van de Vliegveldstraat en Weerseloseweg. De route, waar afgelopen jaren meerdere zware ongevallen plaatsvonden, wordt veiliger gemaakt. Ook worden er diverse innovaties op het gebied van wegbeheer aangebracht.

Daardoor is de weg in tweede fases afgesloten. De Vliegveldstraat (van Deurningen tot Frans op den Bult) en de Weerseloseweg (van de rotonde tot aan de bebouwde kom van Enschede) is dicht tot vrijdag 2 augustus. Na drie weken zomervakantie volgt de Vliegveldstraat van 26 augustus tot 27 september vanaf Frans op den Bult tot aan de rotonde. Aangrenzende woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: