Live Live

Gerard Sanderinks Centric is geheel onthoofd na conflict

Gepubliceerd: Maandag 08 juli 2019 21:24

Gerard Sanderinks Centric is geheel onthoofd na conflict

Hans Schrijver vertrekt na een conflict met eigenaar Gerard Sanderink als commercieel directeur bij Centric. Met zijn aanstaande vertrek is nu de complete top van het IT-bedrijf weg.

„Er is sprake van een vertrouwensbreuk. Hoe wij uit elkaar gaan, moeten we nog afspreken, maar de wegen van Schrijver en Centric scheiden”, aldus Sanderink. „Ik voelde geen loyaliteit meer naar mij en het bedrijf. Dan moet je stoppen.”

Rectificatie
Sanderink ligt niet alleen bij Centric overhoop met zijn directie, maandag verscheen in De Twentsche Courant Tubantia ook de rectificatie, die hij op last van de Almelose rechter moest plaatsen. Sanderink is met zijn ex-vriendin Brigitte van Egten verwikkeld in een bittere strijd.

Hij verweet haar onder meer achter de FIOD-inval te zitten bij Strukton. Het bouwconcern, ook eigendom van Sanderink, wordt verdacht van omkoping in Saoedi Arabië, waar het meebouwt aan de metro in Ryad. In de rectificatie schrijft Sanderink dat hij Van Egten er ‘ten onrechte van heeft beschuldigd dat haar communicatie met de AIVD (geheime dienst - red.) aanleiding is geweest voor de FIOD-inval’.

Gewiste emails terughalen
S
anderink heeft wel gerectificeerd, maar blijft overtuigd van zijn gelijk. Om dat aan te tonen, zegt hij verder te gaan met zijn interne onderzoek. „We hebben software gekocht in India waarmee gewiste e-mails weer kunnen worden teruggehaald. Daar zijn we nu volop mee bezig. Dit hele verhaal krijgt nog wel een staartje.”

Onthoofd
En dan zijn er dus de zorgen bij Centric, waar Hans Schrijver de vijfde bestuurder is voor wie geen plaats meer is. Eerder verdwenen ceo Karim Henkens, financieel directeur Carolien van der Werf en de directieleden Ronald Plomp en Guus Sturm al bij Centric. Daarmee is het 4500 werknemers tellende IT-bedrijf – 490 miljoen euro omzet in 2018 – compleet onthoofd.

Geen nieuwe directie
Aanleiding van de zware clash tussen Sanderink en zijn directie is het feit, dat hij een divisie cyber security aan Centric wil toevoegen. Daarbij stuitte hij op fel verzet. Bovendien was er bij de top ergernis over de invloed van Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek op het beleid.

Sanderink zegt niet van plan te zijn op korte termijn een nieuwe directie op te tuigen. „Met wat interne aanpassingen kan het bedrijf heel goed vooruit. En voorlopig bemoei ik mezelf er weer meer mee, ik ben weer minstens twee dagen in de week in Rijswijk.” De laatste vijf jaar besteedde Sanderink zijn tijd vooral aan Strukton.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Deel deze pagina: