Live Live

Gemeente Enschede wist niks van opnames 'De slechtste chauffeur van Nederland’

Gepubliceerd: Woensdag 06 februari 2019 08:59

Gemeente Enschede wist niks van opnames 'De slechtste chauffeur van Nederland’

De gemeente was niet op de hoogte van opnames voor het RTL 5-programma De slechtste chauffeur van Nederland. De politie gaat in gesprek met de producenten.

In het programma De slechtste chauffeur van Nederland doen kandidaten allerlei rijproeven om aan te tonen dat ze er niks van bakken achter het stuur. De reeks wordt al jaren opgenomen op en rond het vliegveldterrein en de eerste uitzending van het nieuwe seizoen zorgde onlangs voor opgetrokken wenkbrauwen: deelnemers wekten de indruk veel te hard door Enschede te rijden. Voor de PvdA-fractie was de uitzending aanleiding om vragen te stellen over de verkeersveiligheid. ‘Je brengt zo toch mensen in gevaar’, vond PvdA-woordvoerder André Boersma.

Risico's
Het college antwoordt nu dat de gemeente nooit op de hoogte is gebracht van de opnames op de openbare weg. Over de risico’s houdt het college zich op de vlakte: de deelnemers hebben een rijbewijs en mogen dus rijden. Voor zover er verkeersovertredingen zijn gemaakt, is het een zaak van de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie is naar de beelden gekeken en daarbij zijn ‘geen overtredingen geconstateerd’. Hij benadrukt wel dat dit ook te maken heeft met het bewijs: waar is het precies, wie rijdt er op dat moment, is het filmpje wel echt of is het achteraf nog gemonteerd. “We kunnen wel constateren dat ze zich misschien niet aan de regels houden, maar aan het bewijs zitten nog wel wat haken en ogen.”

De politie gaat nog in gesprek met RTL over het programma, aldus de woordvoerder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels

Deel deze pagina: