Live Live

Gemeente Enschede telt 250.000 euro neer voor kunstgrasveld

Gepubliceerd: Zondag 21 oktober 2018 21:35

Gemeente Enschede telt 250.000 euro neer voor kunstgrasveld

Om van het Diekmanterrein de (top)sportcampus te kunnen maken die de gemeente Enschede voor ogen heeft, is er een nieuw kunstgrasveld nodig. De gemeente springt voor 250.000 euro bij, als de gebruikers de rest betalen.

Op sportief gebied ligt de komende jaren de focus op Het Diekman. Het terrein waar ooit het stadion van FC Twente stond, wordt gezien als de ideale locatie voor een ‘open sportcampus’.

Oale groond
De Diekmanhal en de klimhal zijn immers al aanwezig, over een paar jaar komt daar waarschijnlijk een spiksplinternieuw sportzwembad ter vervanging van het Aquadrome bij en rondom het terrein zijn al de nodige amateursportverenigingen actief. De hoop is nu gevestigd op FC Twente. Het college hoopt het vrouwenelftal en de volledige jeugdacademie van de profclub te verleiden tot een verhuizing naar de oale groond.

Om te laten zien dat het de gemeente menens is, is het de bedoeling dat er in 2019 een kunstgrasveld wordt aangelegd ten behoeve van talentontwikkeling. Een veld kost 450.000 euro, maar wordt voor meer dan de helft betaald door de gemeente.

Twente-talenten

In het coalitieakkoord hebben Burgerbelangen, D66, VVD, PvdA en ChristenUnie afgesproken jaarlijks 2 ton extra voor sport beschikbaar te stellen. Hoewel dat geld ook bedoeld is als bijdrage voor de totstandkoming van zwemvoorzieningen in wijken of dorpskernen, wordt de 200.000 euro van volgend jaar voor het kunstgras gereserveerd. Voor de overige 50.000 euro zoekt de gemeente een dekking. De resterende 2 ton is voor de toekomstige gebruiker, waartoe het belofteteam van FC Twente Vrouwen in ieder geval zal behoren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Studio Beeld en Verbeelding/Henk

Deel deze pagina: