Live Live

Gemeente Enschede pakt chaos fietsen op station aan

Gepubliceerd: Vrijdag 12 juli 2019 09:59

Gemeente Enschede pakt chaos fietsen op station aan

De gemeente gaat iets doen tegen de overlast door foutgeparkeerde (brom)fietsen en scooters op het Stationsplein en omgeving. Het stadsbestuur heeft daarbij een aantal maatregelen bekendgemaakt.

Met ingang van augustus zullen (brom)fietsers en scooterrijders worden gewaarschuwd voor het foutief stallen voor hun rijwiel en voertuig. Vanaf begin oktober, zal een begin worden gemaakt met het actief verplaatsen van foutgeparkeerde (brom)fietsen. Die zullen eerst worden voorzien van een waarschuwingslabel met datum en tijdstip van de overtreding.

Afvoeren
Als de gelabelde (brom)fiets na twee uur nog niet is verwijderd, dan zal deze worden afgevoerd naar een centraal punt op het Stationsplein.

Fietsdepot
Foutgeparkeerde fietsen die met een kettingslot aan een paal of boom zijn bevestigd, worden losgeknipt en gaan naar het fietsdepot aan de Euregio. Daar kunnen de rijwielen op werkdagen worden opgehaald. Na drie maanden wordt de gemeente eigenaar van het voertuig. Bezitters van brommers en scooters die met het parkeren in overtreding zijn kunnen een bekeuring verwachten.

Kosten

De gemeente laat de schoonveegacties verrichten door de Algemene Fiets Afhandelcentrale Nederland (AFAC). De acties staan onder supervisie van het stadsdeel centrum. De kosten voor de aanpak bedragen 110.000 euro. Dat geld komt uit het budget mobiliteit 2018.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Deel deze pagina: