Live Live

Gemeente Enschede over luchtkwaliteit in stad: 'is relatief schoon'

Gepubliceerd: Vrijdag 05 oktober 2018 15:10

Gemeente Enschede over luchtkwaliteit in stad: 'is relatief schoon'

De gemeente Enschede ziet geen aanleiding nog meer te doen om luchtvervuiling tegen te gaan.

De lucht in Enschede is relatief schoon en voldoet overal ruim aan de wettelijke normen. Daarom heeft verdere verbetering van de luchtkwaliteit, naast wat de gemeente nu al doet, geen hoge prioriteit voor het stadsbestuur.

Verbetering luchtkwaliteit

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van het gemeenteraadslid Robin Wessels (GroenLinks) over de luchtkwaliteit in Enschede. Wessels klom in de pen over het onderwerp naar aanleiding van een recente inventarisatie van Natuur & Milieu. Die organisatie vergeleek 32 coalitieakkoorden in steden in heel Nederland op de in de akkoorden beoogde verbetering van de luchtkwaliteit.

Vooral de aanpak van de luchtvervuiling in relatie tot de mobiliteit kwam daarbij aan de orde. Enschede kwam als een van de slechtste steden uit de vergelijking van Natuur en Milieu.

Het gemeentebestuur meent echter dat het feit dat er in het coalitieakkoord niets wordt gemeld over het onderwerp luchtkwaliteit, niet wil zeggen dat de gemeente er niets aan doet. „Enschede voert al jaren beleid dat gericht is op meer duurzame mobiliteit en luchtkwaliteit”, antwoordt het college op vragen van Wessels.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Annina Romita

Deel deze pagina: