Live Live

Gemeente Enschede gaat kapotgereden bermen op Usseler Es herstellen

Woensdag 04 december 2019 10:31

Gemeente Enschede gaat kapotgereden bermen op Usseler Es herstellen

Al bijna drie weken is de Keuperweg het domein van zwaar vrachtverkeer van en naar bedrijventerrein De Marssteden. Dat gaat ten koste van de bermen.

Wilco Louwes | Tubantia

Het bedrijventerrein tussen Enschede en Boekelo is vanaf de A35 al twee weken niet bereikbaar, omdat er werkzaamheden aan de Windmolenweg worden uitgevoerd. Verkeer wordt vanaf de snelweg omgeleid via de Usselerrondweg, Haaksbergerstraat, Keuperweg en Geerdinkweg.

Tunnel
Via de tunnel onder de Westerval aan de Geerdinkweg is er eeEr n verbinding met De Marssteden. Er worden elke dag verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. De Keuperweg blijkt niet helemaal bestand tegen de hoeveelheid verkeer dat nu gebruik maakt van de omleidingsroute.

Het gevolg is dat de bermen aan de Keuperweg kapotgereden worden. „Waar nodig voeren we direct noodreparaties uit”, zegt een gemeentewoordvoerster weten. De asfalteringswerkzaamheden zijn naar verwachting vrijdag 6 december afgerond. Dan kan de weg weer open. „Vervolgens gaan we de bermen aan de Keuperweg weer herstellen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Maps 

Deel deze pagina: