Live Live

Gemeente Enschede afhankelijk van bewoner: '24 jaar leegstaand huis is geen gevaar'

Gepubliceerd: Donderdag 28 juni 2018 15:19

Gemeente Enschede afhankelijk van bewoner: '24 jaar leegstaand huis is geen gevaar'

Om een einde te kunnen maken aan de irritatie van omwonenden over de leegstaande woning aan de Vincent van Goghlaan is de gemeente afhankelijk van de medewerking van de eigenaar. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP over de woning, die al sinds de oplevering - nu 24 jaren geleden - leegstaat.

Om speculeren met bouwkavels te voorkomen, heeft de gemeente destijds vastgelegd dat een woning binnen twee jaar na levering van de kavel gereed en gebruiksklaar moet zijn. Waarom de gemeente op basis van deze regelgeving in het verleden niet heeft opgetreden in de Van Goghlaan valt niet meer te achterhalen, aldus het college van B en W.

'Onveilige situatie'
SP-raadslid Annelies Frutselaar is het met omwonenden eens dat er sprake is van een ongewenste en onveilige situatie in de Vincent van Goghlaan. De gemeente voert daarover gesprekken met de eigenaar van de woning, maar ziet op basis van een controle door een bouwinspecteur geen reden in te grijpen. "De woning verkeert aan de buitenzijde in een goede staat en de tuin wordt redelijk bijgehouden. Binnen is de woning weliswaar nog niet afgebouwd, maar dat levert geen gevaar op."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Lars Smook 

Deel deze pagina: