Nieuws
Enschede

Gelijkspel vrouwen FC Twente in Eredivisie Cup

438392 927185 2

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in de return van de Eredivisie Cup gelijk gespeeld tegen PSV. In eigen huis werd het 3-3.

De return volgde op het eerste treffen, dat in Eindhoven eindigde in een 5-1 zege voor PSV. Op Sportcampus Diekman opende de Enschedese formatie vrijdagavond de score, Fenna Kalma schoot raak vanaf de penaltystip.

In de tweede helft zorgde Katja Snoeijs voor de gelijkmaker, waarna PSV dankzij opnieuw een treffer van Snoeijs op een 2-1 voorsprong kwam. In de 62ste minuut volgde zelfs het derde doelpunt van PSV, ditmaal dankzij Rachel Cuschieri: 1-3 in Enschede.

FC Twente gaf zich echter niet gewonnen. Opnieuw wist Kalma het net te vinden en even later zorgde Danique Ypema voor de gelijkmakende 3-3. De Enschedese formatie had zelfs nog zicht op een voorsprong, maar Kalma wist een tweede penalty niet te verzilveren. Eindstand 3-3.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook