Live Live

Geen oude klinkers, maar nieuwe waaltjes voor veelbesproken weg op Usseler Es in Enschede

Gepubliceerd: Dinsdag 08 oktober 2019 16:55

Geen oude klinkers, maar nieuwe waaltjes voor veelbesproken weg op Usseler Es in Enschede

De Harberinksweg in Enschede zal niet opnieuw worden voorzien van de oude klinkers, maar met nieuwe moderne waaltjes. De gemeente heeft daarmee dinsdagmiddag duidelijk verschaft in de al enige tijd slepende zaak van de klinkerweg op de Usseler Es.

De weg op de Usseler Es zal worden voorzien van nieuwe, zogeheten getrommelde waaltjes die in halfsteensverband zullen worden gelegd, zo meldt de gemeente Enschede. De aannemer zal komende maandag een begin maken met de bestrating van de weg; die dag zullen de werkzaamheden worden hervat. Het werk aan de Harberinksweg heeft enkele weken stil gelegen.

Andere voorkeur
Dat heeft de gemeente Enschede de omwonenden op de Usseler Es per mail meegedeeld. Met het besluit, dat in het college van burgemeester en wethouders is genomen, wijkt de gemeente af van de voorkeur van de eerder geraadpleegde bewoners van de Usseler Es en een aantal betrokken belangen- en erfgoedorganisaties. Zij kozen twee weken geleden bij een speciaal georganiseerde schouw in meerderheid voor de terugkeer van de eerdere verwijderde oude waaltjes. Voor die bijeenkomst waren zes proefvakken met verschillende stenen aangelegd.

De gemeente Enschede zegt zich bij het genomen besluit te hebben laten leiden door afwegingen die raken aan comfort, kosten, aanzien, onderhoud en levensduur van de weg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels


Deel deze pagina: