Live Live

Geen inspiratie voor een kinderfeestje? Heleen (30) uit Enschede wel, en niets is te gek

Gepubliceerd: Vrijdag 31 juli 2020 08:42

Geen inspiratie voor een kinderfeestje? Heleen (30) uit Enschede wel, en niets is te gek

Van popcornmachines en ballonnenbogen tot goochelaars en springkussens. Kinderfeestjes kunnen niet gek genoeg zijn. Tijd voor iets nieuws? Huur een paar tipi’s voor een slaapfeestje. „Ik heb het knetterdruk.”


Mandy de Jong | Tubantia

Het is voor veel ouders een terugkerende vraag: wat moeten we nu weer met het kinderfeestje? Het moet tegenwoordig uniek zijn en het liefst ook nog eens fotogeniek. Veel ouders willen een over the top kinderfeestje, zegt Heleen Harmelink - Klein Nagelvoort (30) van Tipizzzleen. Ze begrijpt het wel. „Voor je kinderen heb je alles over. Ik wil het voor mijn eigen kinderen ook altijd fantastisch en bijzonder hebben. Maar soms denk ik wel eens: jij bent nog gekker dan ik.”

Vieze was neemt ze weer mee
Sinds begin dit jaar verhuurt de Enschedese vijftien tipi’s voor slaapfeestjes. Ze regelt alles en neemt zelfs de vieze was weer mee. Soms verhuurt Heleen er een suikerspin- of popcornmachine bij of zelfs een springkussen. Op verzoek regelt ze ook de ontbijtjes voor de volgende ochtend. „Ouders moeten al genoeg. Ze willen een onbezorgd feestje en geven de boel daarom graag uit handen.”

De gewassen slaapzakken slingeren dagelijks door haar huis. En Heleen sleept de tentjes overal naartoe. Een gedoe? „Nee hoor, hier word ik enthousiast van.” Zeven jaar lang had ze haar eigen kinderopvang aan huis, Leentje. Mooi werk, totdat ze zelf moeder werd. „Ik had behoefte aan collega’s om me heen, wilde eropuit.” Ze ging aan de slag bij een buitenschoolse opvang, maar dat was niet wat ze zocht. „Het is als zzp’er moeilijk om terug te keren naar een organisatie.”

Met z’n allen slapen in de woonkamer
Dat Heleen graag met kinderen wilde blijven werken, wist ze zeker. En toen ontstond het idee voor het organiseren van feestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tipizzzleen dus. De eerste klant vond haar via Instagram. „Ik was die avond van dat eerste feestje doodzenuwachtig. Als alles maar goed gaat, dacht ik.”

Het ging goed. Na die eerste klant volgden er snel meer via social media. De boekingen voor volgend jaar staan al in de agenda. En dit is nog maar het begin, zegt Heleen. De geboorteborden in de stijl van haar tipitenten zijn al in de maak. „Die ga ik ook verhuren. En ik wil me richten op de organisatie van kinderfeesten, dus niet alleen de verhuur van tipi’s.”

Ook deze gekke coronaperiode biedt weer nieuwe kansen. „Ik ben knetterdruk. Mensen zitten veel thuis, zijn actiever op social media en willen wat leuks doen met de kinderen. Ook gezinnen huren nu tipi’s voor een nachtje met z’n allen in de woonkamer.”

Het perfecte plaatje
Haar tipi’s passen in de trend van fotogenieke feestjes. Ouders hebben veel over voor mooie, perfecte plaatjes op Instagram, zegt ze. Toch ontvangt ze die foto’s graag, want de reacties van kinderen zijn geweldig. „Het is ook een hele belevenis. Je mag op een andere plek slapen in een tentje met allemaal leuke lampjes erbij.”

Mist ze haar oude werk in de kinderopvang? Soms, zegt ze. „Ik mis vooral de kindjes van toen.” Nee, ze heeft een goede keus gemaakt. Laatst nog vroeg een moeder: ‘Hoe gaat dat eigenlijk met de uitnodigingen?’ Heleen bedacht ter plekke iets en regelde het ook nog. „Ik kan weer creatief zijn.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Reinier van Willigen

Deel deze pagina: