Live Live

Gaat de vervoerslobby voor een betere bereikbaarheid van Twente wel goed?

Gepubliceerd: Donderdag 30 juli 2020 08:10

Gaat de vervoerslobby voor een betere bereikbaarheid van Twente wel goed?

Een betere bereikbaarheid van Twente is een van de belangrijkste inzetten van de lobby in Den Haag, maar zowel de verbreding van de N35 als een snelle trein naar Berlijn, Münster of Groningen is onzeker. Komt dat wel goed?

Wilco Louwes | Tubantia

Een nieuwe autoweg of snellere treinverbinding is er niet van vandaag op morgen. Behalve tijd en geduld vraagt het om grote investeringen. Daarvoor is geld uit Den Haag nodig. De kracht van een lobby is niet te onderschatten. Volgens oud-Kamerlid Han ten Broeke (VVD) bepaalt het samenwerken van Twentse of oostelijke Kamerleden, over de partijen heen, het succes. „Zoals destijds met Sharon Dijksma, Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum die, net als ikzelf, hun invloed in hun fracties wisten aan te wenden.” Zo kwamen de versnelling van de N18, de verbreding van de A1, de verdieping van het Twentekanaal en veiligheidsmaatregelen op de N36 op de agenda. „De les is dat Sharon, Pieter en Eddy niet mijn concurrenten waren. Dat waren mijn VVD-fractiegenoten, die het geld naar hun Den Helder, Eindhoven of Assen wilden ploegen. Met goede samenwerking en de nodige invloed in je fractie kun je veel veranderen”.

Gedeeltelijke opwaardering

Een gedeeltelijke opwaardering van de N35 dreigde na de start van kabinet Rutte II (VVD en PvdA) te sneuvelen, toen de VVD een blunder met inkomensafhankelijke zorgpremie alleen kon compenseren door investeringen in asfalt te schrappen. Het verhaal gaat dat Han ten Broeke in het Torentje met de vuist op tafel heeft geslagen en de N35 daardoor als enige N-weg toch werd opgenomen in de begroting. Mark Rutte had voor de verkiezingen immers beloofd het ‘karrenspoor’ N35, waarvoor Ten Broeke jaren eerder illustratief met paard en wagen actie voerde, aan te pakken.

Ambitieus ging Twente in 2018 ook van start met een zogeheten bereikbaarheidsagenda. Door betere en snellere verbindingen met de Randstad en het Duitse grensgebied zouden er banen voor het oprapen liggen en is Twente aantrekkelijker voor (hoogopgeleid) talent van ‘buiten’. De theorie is dat de bereidheid om te reizen voor werk of studie inzakt als een enkele reis langer dan een uur duurt. Hoe groter die cirkel, hoe meer banen binnen bereik.

Lobby
Maar voor vijf vurige wensen hieronder die daaraan bijdragen, is de ontwikkeling allerminst zeker. Gaat de lobby wel goed? Han ten Broeke: „Ik ben niet meer actief, maar zie natuurlijk met lede ogen hoe dingen lopen. Ik heb vorig jaar namens Twentse ondernemers een veel kortere en haalbare agenda voorgesteld, maar dat vergt keuzes. Keuzes vergen prioriteiten en prioriteiten vergen politieke moed. Vul de rest zelf maar in.”

Overijssels gedeputeerde Bert Boerman (ChristenUnie) wil het beeld dat de lobby niet werkt ‘met nadruk ontkrachten’. „Ik zou het eerder omdraaien: dankzij actieve lobby worden en zijn recent een aantal mooie mobiliteitsoplossingen in Overijssel gerealiseerd, die er anders niet waren geweest.” Hij noemt de N35, de A1 en de sluizen in het Twentekanaal en (Europese) subsidies die zijn vergaard voor onderzoeken naar onder meer de intercity Zwolle-Münster. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn noodzakelijk voor de vervolglobby, die volgens Boerman in volle gang is. „Zeker bij dit soort grote ontwikkelingen en investeringen vergt lobbyen tijd en uithoudingsvermogen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen DTCT

Deel deze pagina: