Live Live

Finale RED Engineers Challenge LIVE

Gepubliceerd: Dinsdag 17 november 2015 13:17

Finale RED Engineers Challenge LIVE

ENSCHEDE – TV Enschede brengt zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur een live-verslag van de finale van de RED Engineers Challenge vanaf Saxion. Op het YouTube-kanaal van TV Enschede FM brengen presentatoren Marlieke Gortmaker en Niels Veurink van het RED Engineers Journaal een uitgebreid verslag van de wedstrijd en de presentaties. Ook spreken zij met de juryleden en ze interviewen de teams in de speciale RED Engineers Room. 

Het thema van de challenge dit jaar is zonne-energie. Leerlingen van 34 deelnemende basisschoolteams zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het bouwen van een solar-wagen van LEGO. Zaterdag wordt bekend welke school de snelste auto heeft ontworpen. Het live-verslag is tevens te zien via Jij & Overijssel om zo ook in de Provincie de wedstrijd onder de aandacht te brengen.
Het verslag van de finale is ook de laatste uitzending van het RED Engineers Journaal, waarin wekelijks verslag werd gedaan van de ontwerpwedstrijd rondom duurzaamheid voor kinderen uit groep 7 en 8. Donderdag 26 november is het laatste reguliere journaal te zien, een week later is er een afsluitende compilatie.

Deel deze pagina: