Live Live

Film over toekomst lokale omroep in premiere

Gepubliceerd: Donderdag 05 juni 2014 15:35

Film over toekomst lokale omroep in premiere

Hoe ziet het medialandschap er over enkele jaren uit? En welke rol nemen de lokale omroepen daarbij in? Deze vragen stonden woensdag centraal op een conferentie in Beeld en Geluid in Hilversum. Stationsmanager Flip van Willigen van TV Enschede FM was door de organisatie uitgenodigd als tafelheer en jurylid. Hij is, met diverse partijen, bezig het medialandschap in Twente opnieuw vorm te geven. 

Tijdens de werkconferentie ging ook een film in première over de toekomst van de lokale omroepen. Deze film is door TV Enschede FM geproduceerd voor het Regionaal Mediacentrum Twente, samen met branchevereniging OLON en het Stimuleringfonds voor de Pers. De film laat zien hoe er in Twente al enkele jaren gewerkt wordt aan de lokale omroep van de toekomst. Tijdens de werkconferentie kwamen ambtenaren van een groot aantal gemeenten samen. Na diverse sprekers van de OLON en de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, werd er een debat gehouden in de opzet van het tv-programma Het Lagerhuis. Aan de bezoekers werden verschillende prikkelende stellingen voorgelegd, bedoeld om de discussie over de toekomst van de lokale, regionale en landelijke media te bespreken. Stellingen zoals ‘Wie betaalt, bepaalt’ en ‘Als lokale omroepen willen samenwerken, moeten de gemeenten daar hun steun aan verlenen.’

De werkconferentie is onderdeel van de Week van de Lokale Omroep, die vrijdag wordt afgesloten met het uitreiken van diverse Lokale Omroep Awards. TV Enschede FM is daarbij genomineerd voor twee prijzen, die voor het beste nieuws- en actualiteitenprogramma en voor de titel Lokale Omroep van het Jaar. TV Enschede FM won die laatste award al eerder, in 2011 en 2012.

Deel deze pagina: