Live Live

Fietssnelweg tussen Enschede en Oldenzaal gebruiken? Dat kan pas over jaren

Gepubliceerd: Dinsdag 06 augustus 2019 11:30

Fietssnelweg tussen Enschede en Oldenzaal gebruiken? Dat kan pas over jaren

Het eerste deel van de fietssnelweg tussen Oldenzaal en Enschede is klaar. Het wachten is nu op Enschede, die het traject op zijn grondgebied moet aanleggen. Dat proces vraagt om geduld.

Een half jaar geleden begon de aanleg van de eerste fase van het fietstraject in Oldenzaal. Dat houdt iets voorbij McDonald's, bij bedrijventerrein Hanzepoort plotseling op, want daar ligt de gemeentegrens. Voor de aansluiting vanaf daar op de fietssnelweg aan de Lonnekerspoorlaan is buurman Enschede verantwoordelijk. Althans, gedeeltelijk.

„Het traject vanaf Enschede zal grotendeels het voormalige spoorlijntje volgen”, legt beleidsadviseur Kees Lems van de gemeente Enschede uit. „Ter hoogte van het Prins Bernhardpark zijn er huizen gebouwd, dus gaat de F35 verder langs de N733 (Oldenzaalsestraat, red.). Dat is een provinciale weg, dus is de provincie ook verantwoordelijk voor het gedeelte tot aan de aansluiting bij Oldenzaal.”

Fietstunnel
De provincie Overijssel voert met beide gemeenten een planstudie uit. „Er zijn wel wat uitdagingen”, zegt Kees Lems. „Hoe gaan we door Lonneker, bijvoorbeeld. Zijn daar straten geschikt voor de F35?” Ook is het de bedoeling dat er een fietstunnel komt ter hoogte van McDonald's, om de fietssnelweg zonder oponthoud naar de andere kant van de N733 te brengen. „Maar of dat gaat lukken, moet nog blijken.”

Geld
De totstandkoming van een trajectplan duurt jaren. De uitvoering kan op zijn vroegst in het voorjaar van 2022 beginnen. Dat wil zeggen: als er geld is. Enschede verwacht dat voor de ontbrekende trajecten - delen van de F35 tussen het Centraal Station en Lonneker bestaan al of behoeven slechts kleine aanpassingen - nog 5,5 miljoen euro nodig is. Vanwege een provinciale subsidie blijft er waarschijnlijk een gemeentelijke bijdrage van zo'n 1,4 miljoen euro over.

Mobiliteitsprojecten
In het potje voor mobiliteitsprojecten is echter geen budget. En gezien de financiële uitdagingen van Enschede is de kans klein dat dat budget er voor 2025 wel komt. Temeer de gemeente ook andere F35-trajecten (Lambertus Buddestraat-Tubantiasingel en Euregioweg-Duitse grens) hoog op de agenda heeft staan.

Al met al een investering van 22 miljoen euro, subsidies meegerekend. De hoop van de gemeente Enschede is gevestigd op extra overheidssubsidies.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink

Deel deze pagina: