Live Live

Fietsend naar de sportclub in Enschede? Het levert geld op!

Gepubliceerd: Donderdag 31 januari 2019 12:14

Fietsend naar de sportclub in Enschede? Het levert geld op!

Geselecteerde sportverenigingen kunnen geld verdienen voor een zelf te bepalen doel. Daartoe moeten ze hun leden per fiets van en naar de club laten gaan.

Zes verenigingen in Enschede gaan meedoen aan Bike2Sport: een fietsuitdaging voor sportclubs in de stad die vrijdag, 1 februari begint. De deelnemende sportverenigingen hebben gereageerd op de uitnodiging van Enschede Fietsstad 2020 om zich aan te melden voor het project.

Uitdaging
Bike2Sport daagt clubs uit hun leden zoveel mogelijk met de fiets naar de sportclub te laten komen. De fietsritten van de leden naar en van de club worden bijgehouden met de app 'SMART mobiliteit'. Door te fietsen kunnen leden maximaal 1 euro per dag voor de club sparen. Dit geld kan door de club besteed worden aan een zelf te bepalen doel.

Motiveren
Iedere sportvereniging is van te voren gevraagd hoeveel fietsritten zij denkt te gaan maken en hoe zij haar leden gaat motiveren om mee te doen aan de Bike2Sport-uitdaging. Haalt een club het totaal aantal fietsritten dat ze belooft te maken daadwerkelijk in de praktijk, dan maakt de vereniging ook nog kans op een extra beloning van 1000 euro.

Verenigingen

De zes sportverenigingen die de fietsuitdaging Bike2Sport 2019 aangaan zijn: T.C. Ludica: 2800 ritten, Fellini VIPS'83: 250 ritten, G.K.V. Ons Clubje: 600 ritten, Cabezota: 340 ritten, DKV Euros: 350 ritten, SEO: 1000 ritten. Het aantal ritten dat de deelnemende verenigingen hebben opgegeven, bedraagt 5340. De clubs krijgen op dit moment digitaal en fysiek promotiemateriaal toegestuurd om de campagne bij hun clubleden bekend te maken.

Info
Meer informatie over Enschede Fietsstad 2020 en het morgen te beginnen project Bike2Sport is te vinden op de site van Enschede Fietsstad.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay

Deel deze pagina: