Live Live

Festival in Enschede slaat nieuwe weg in: geen Grolsch meer

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 12:25

Festival in Enschede slaat nieuwe weg in: geen Grolsch meer

Grolsch is niet langer de bierleverancier van festival Green Vibrations uit Enschede. Het feest op de Universiteit Twente kiest komende editie voor De Twentse Bierbrouwerij. Green Vibrations is daarmee een van de eerste Twentse festivals die de banden met Grolsch doorsnijdt.

Vrijwel overal is de regio is het een zekerheidje: op festivals vloeit er Grolsch uit de tap. Zo niet op Green Vibrations dit jaar. op Hemelvaartsdag. Het festival met zo'n 3.000 bezoekers kiest voor het veel kleinere De Twentse Bierbrouwerij als partner. “We hebben gekeken wat het beste past bij ons festival: een kleine lokale partner met veel speciaalbieren vonden we een match”, legt Tom Jansen van Green Vibrations uit.

Bier is belangrijk
Op grote evenementen als Freshtival, Airforce, Tuckerville, Fields of Joy en veel andere (tent)feesten in Twente is Grolsch de vaste bierleverancier. Alleen op Dauwpop (Hellendoorn) wordt Jupiler geschonken. Festivals zijn voor brouwerijen een belangrijk instrument om hun merken ‘te laden’.

Het contract van Green Vibrations met Grolsch liep af. Het festival ging wel opnieuw in gesprek met de bekende bierbrouwer, maar koos voor De Twentse Bierbrouwerij uit Hengelo van Frank Hendriks. “Nadat we alles doorgerekend hadden kregen we hierbij het juiste gevoel”, legt Jansen uit.

De contracten tussen de partijen worden deze donderdag getekend. Green Vibrations staat bekend om zijn niet-commerciële en duurzame karakter. Zo werkt het festival al jaren met herbruikbare plastic bierbekers van 0,4 liter. "Die blijven gewoon, voor een spotgoedkope prijs van 3 euro”, verzekert Jansen. Green Vibrations vindt dit jaar plaats op donderdag 30 mei. Grolsch heeft nog niet gereageerd op de 'transfer’.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman

Deel deze pagina: