Nieuws
Enschede

FC Twente wint en neemt afstand van concurrent PEC

440175 924206

FC Twente heeft zondag goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. De Tukkers kwamen in eigen huis al vroeg op een 2-0 voorsprong tegen concurrent PEC. De bezoekers uit Zwolle kwamen na rust niet verder dan één tegentreffer: 2-1.

Timo Oving | Tubantia

Twente begon in de eigen Grolsch Veste wederom met Joel Latibeaudiere op de rechtsbackpositie. Hij vulde die plek prima in. De Engelsman was voor de pauze zelfs bij beide goals belangrijk. Na een kwartier verzorgde hij de assist op doelpuntenmaker Haris Vuckic. Laatstgenoemde schoot de bal via de onderkant van de lat in het doel: 1-0. En nog binnen het half uur maakte Latibeaudiere er zelfs zelf 2-0 van.

Onrust bij PEC
Na een hoekschop van Aitor kopte Latibeaudiere in de rebound vanuit de lucht richting het doel van PEC. Verdediger Yuta Nakayama stond wel bij de eerste paal, maar hij liet de bal het net in stuiteren: 2-0. De bezoekers uit Zwolle waren voor rust een bron van onrust op alle fronten. Twente profiteerde daar optimaal van.

Spannende slotfase
In de tweede helft deed Garcia een tweetal omzettingen. Zo bracht hij Peet Bijen en Wout Brama binnen de lijnen. Voor veel succes zorgde dat allereerst niet. Al snel maakte PEC de 2-1. Reza Ghoochannejhad kon vrijuit binnenkoppen bij een hoekschop. Twente was even van slag na de tegentreffer. Het leverde een spannende slotfase op. Twente kreeg de kansen wel op de 3-1, maar de marge bleef ongewijzigd.

Door de zege op PEC heeft Twente al een voorsprong van acht punten op de Zwollenaren. Twente staat nu tiende in de eredivisie.

FC Twente - PEC Zwolle 2-1 (2-0).
Score: 16. Vuckic 1-0, 25. Latibeaudiere 2-0, 60. Ghoochannejhad 2-1.

FC Twente: Brondeel,Latibeaudiere, O. Busquets (55. Bijen), Schenk, Verdonk, Selahi, Roemeratoe, Espinosa (83. Aboerjania), Aitor, Vuckic, Zekhnini (57. Brama).

PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal (40. Johnsen); Hamer, Dekker, Saymak, Nakayama; Van Crooij, Ghoochannejhad.

Scheidsrechter: Blom.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Reinier van Willigen