Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen viert feest in Hengelo na gelijkspel tegen Ajax

413862 817455 1

De voetbalsters van FC Twente hebben vrijdagavond de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Ajax. De ploeg van trainer Tommy Stroot kwam na rust op voorsprong via Joëlle Smits, maar al snel trok Ajax de stand gelijk.

Erehaag
De wedstrijd in Hengelo werd voorafgegaan met een erehaag door de selectie van Ajax. Tevens gaf Kika van Es namens Ajax een bos bloemen aan FC Twente-aanvoerster Renate Jansen.

Weinig spektakel
Bij het laatste affiche van het seizoen viel er weinig te genieten voor de ruim driehonderd toeschouwers. Ajax kreeg in de eerste helft een grote kans via Eshly Bakker. Aan de andere kant waren Bente Jansen en Joëlle Smits dichtbij de openingstreffer. Veel meer gevaar kwam er van beide kanten niet.

1-0 en 1-1
Het eerste doelpunt viel na rust. Een goede voorzet vanaf links van Cheyenne van den Goorbergh bereikte het hoofd van Smits. De spits die haar laatste wedstrijd voor Twente speelde, vond het net. De Tukkers konden niet lang van die voorsprong genieten. Kim Mourmans werkte al snel de 1-1 binnen. Hoewel Twente nog wel een aantal kansen kreeg op de winnende, bleef het bij een gelijke stand. In de slotfase was er nog het debuut van Sophie Pieterson.

We are the champions

Na de wedstrijd was er de huldiging op het veld, het We are the champions klonk uit de speakers, de schaal werd nogmaals omhooggehouden, waarna supporters nog met de speelsters en schaal op de foto mochten. Na de wedstrijd van FC Twente - Cambuur volgt vanavond in het stadion het laatste feestje.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.