Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen treft Ajax in halve finale beker

403604 fct 31

Uitgerekend Jassina Blom, oud-speelster van SC Heerenveen, scoorde zaterdagavond in de kwartfinale van de KNVB-beker tegen haar oude ploeg de winnende goal voor FC Twente Vrouwen: 2-1. De Tukkers hebben zich door de zege geplaatst voor de halve finale. Daarin treft de ploeg van trainer Tommy Stroot in april Ajax.

Twente en Heerenveen deden niet veel voor elkaar onder. Beide teams kregen kansen en hadden voor rust kunnen scoren. Toch stond het halverwege nog 0-0.

In de tweede helft opende Joëlle Smits de score. Twente kon daarna verder uitlopen, maar het hield Heerenveen in leven. De bezoekers uit Friesland profiteerden en trokken de stand recht via Suzanne Admiraal: 1-1.

Twente bleef op zoek gaan naar een tweede treffer. Die kwam er. Jassina Blom besliste de wedstrijd, nadat ze eerst nog de lat had geraakt, met de 2-1. Hierdoor voegde Twente zich bij de laatste vier.

Later op de avond werd bekend dat de tegenstander in de halve finale Ajax is. De andere halve finale is PEC Zwolle - ADO.

FC Twente - SC Heerenveen 2-1 (0-0).

Score: 51. Smits 1-0, 73. Admiraal 1-1, 86. Blom 2-1.

FC Twente: Van Domselaar, Roetgering (86. Darnoud), Moorrees, Giesen, van den Goorbergh, Weerden, Folkertsma, Smits, R. Jansen, Wilms, B. Jansen (66. Blom).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook