Live Live

FC Twente Vrouwen terug op veld: veel 'Duitse' oefenduels

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 15:47

FC Twente Vrouwen terug op veld: veel 'Duitse' oefenduels

In navolging van de mannen van FC Twente en Heracles is ook de selectie van FC Twente Vrouwen woensdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Onder leiding van trainer Tommy Stroot stond bij ATC'65 in Hengelo de eerste training op het programma.

De groep was nog incompleet. Zo ontbraken Maud Roetgering en Renate Jansen. Roetgering heeft nog lichte knieklachten, Jansen had nog recht op een paar dagen extra vakantie wegens het lange seizoen door het programma van de Oranje Vrouwen.

Nieuwe gezichten
Wel zetten nieuwkomers Sisca Folkertsma en Lysanne van der Wal hun eerste stappen op het Hengelose kunstgras. Ook waren de jeugdige Tess Kleinsman, Naomi Hilhorst en Sophie Pieterson van de partij. Laatstgenoemde speelt volgend seizoen in het heropgerichte Beloften FC Twente Vrouwen.

Herstel Ellouzi
Verder bestond de selectie uit bekende gezichten Myrthe Moorrees, Jassina Blom, Nicky Evrard, Lois Nienhuis, Cheyenne van den Goorbergh, Anne Bhagerath en Sabrine Ellouzi. Laatstgenoemde is herstellende van een enkeloperatie.

Duitse tegenstanders
De ploeg van Stroot speelt volgende week donderdag de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de competitie. In Duitsland is SV Meppen de tegenstander, de oude ploeg van trainer Tommy Stroot. Ook speelt Twente in de voorbereiding tegen tweevoudig Champions League-winnaar VfL Wolfsburg. Die wedstrijd wordt gespeeld in Oostenrijk.

Hieronder het volledige oefenprogramma:
Donderdag 19 juli, 19.30 uur:
SV Meppen - FC Twente (Holtland)

Vrijdag 27 juli
FC Twente - FSV Gutersloh

Dinsdag 31 juli, 19.00 uur:
Arminia Bielefeld - FC Twente (Theesen)

Vrijdag 3 augustus, 18.00 uur:
FC Twente - BV Cloppenburg

Vrijdag 17 augustus:
FC Twente - MSV Duisburg

Trainingskamp in Kössen, Oostenrijk (22-26 aug)

Zaterdag 25 augustus, 16.00 uur:
VfL Wolfsburg - FC Twente; (Kössen, Oostenrijk)

Vrijdag 31 augustus:
SGS Essen - FC Twente

De competitie begint voor Twente op vrijdag 7 september, thuis om 19.30 uur tegen PSV. Een week later gaat Twente op bezoek bij PEC Zwolle. Daarna volgt de topper met Ajax in Hengelo.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: FC Twente Vrouwen

Deel deze pagina: