Live Live

VIDEO | FC Twente Vrouwen plaatst zich voor Champions League na zege

Gepubliceerd: Dinsdag 13 augustus 2019 17:45

VIDEO | FC Twente Vrouwen plaatst zich voor Champions League na zege

FC Twente Vrouwen heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Op het sportpark van Vosta won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 2-0 van het Poolse GKS Görnik Leczna. Fenna Kalma en Renate Jansen zorgden voor de Twentse doelpunten.

Vooraf wist FC Twente dat het moest winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Tukkers hadden in de eerste twee poulewedstrijden weliswaar evenveel punten gepakt als GKS, maar de Poolse formatie beschikte over een veel beter doelsaldo. GKS begon ook sterk op sportpark Scheurserve en zette FC Twente in de openingsfase onder druk.Openingstreffer

De Tukkers overleefden de Poolse storm echter en gedurende de eerste helft kwam de ploeg van Stroot steeds beter in de wedstrijd te zitten. Renate Jansen was na 37 minuten dichtbij de openingstreffer, maar zag haar schot rakelings over gaan. Even later kreeg Fenna Kalma eveneens een mogelijkheid, maar haar inzet werd net uit het doel getikt.

FC Twente had de smaak echter te pakken en zette die lijn na rust door. De ploeg van Stroot kwam uiteindelijk ietwat gelukkig op voorsprong. Een Poolse maakte hand in de eigen 16, waarna Kalma de toegekende strafschop benutte. Twintig minuten later verdubbelde Renate Jansen de marge, door een fraaie aanval doeltreffend af te ronden.

Slotfase
FC Twente moest in de slotfase met tien man verder na een rode kaart voor Lynn Wilms, maar ook met een man minder hielden de Twentse vrouwen stand. De ploeg van Stroot trok de voorsprong over de streep en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi van de Champions League.


In de radiostudio van 1Twente blikte FC Twente-watcher Marly Wilens terug op de laatste wedstrijd. Beluister het gesprek hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: