Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen komt met de schrik vrij in Rotterdam

376355 Renate Jansen

De voetbalsters van FC Twente zijn vrijdag goed weggekomen bij Excelsior Barendrecht. Bij rust stond de ploeg van trainer Tommy Stroot nog op een 1-0 achterstand, maar in het laatste kwartier bogen de Tukkers de stand alsnog om: 1-3.

Twente kreeg in Rotterdam volop kansen, toch was het Excelsior dat voor de pauze op voorsprong kwam. Twee invalsters maakten in het stadion van Excelsior Rotterdam uiteindelijk het verschil. Jassina Blom scoorde na ruim 70 minuten de gelijkmaker en invalster Renate Jansen besliste het duel diep in blessuretijd met de 1-3.

Excelsior B. - FC Twente 1-3 (1-0).

Score: 45+2. Koster 1-0, 72. Blom 1-1, 86. Moorrees 1-2, 90+4. R. Jansen 1-3.

FC Twente: Evrard, Roetgering (60. Blom), Moorrees, Giesen, Van der Wal (67. R. Jansen), Wilms, Van den Goorbergh, Weerden, B. Jansen, Folkersma, Ellouzi (56. Smits).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman