Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen boekt vijfde zege op rij

386851 Joelle Smits LS

De voetbalsters van FC Twente hebben vrijdag op bezoek bij Heerenveen een 2-0 overwinning geboekt door twee treffers van topscorer Joëlle Smits. De zege was voor de ploeg van trainer Tommy Stroot alweer de vijfde op rij.

Twente drong in Heerenveen het meest aan en kreeg ook de grootste kansen. Toch hield de thuisploeg in de eerste helft nog knap stand. De Friese verdediging stond als een huis en tevens was Heerenveen-keepster Devi Venema met twee reddingen op rij belangrijk voor haar ploeg.

Na de pauze bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Twente maakte het spel en kwam binnen het uur verdiend op voorsprong. Myrthe Moorrees gaf een goede bal op Cheyenne van den Goorbergh. Zij schoot de bal vervolgens in de vijf meter, waarna Joëlle Smits kon afwerken: 0-1.

Zeventien
Na die openingstreffer bleven meer goals lange tijd uit. Pas in blessuretijd was het wederom Joëlle Smits die het net liet bollen. Het betekende alweer haar zeventiende eredivisietreffer.

Excelsior
Twente sluit het jaar 2018 volgende week vrijdag in eigen huis af tegen Excelsior Barendrecht. Die ploeg ging vrijdag flink onderuit tegen landskampioen Ajax (6-0). Voormalig Twente-speelsters Eshly Bakker (drie) en Ellen Jansen (twee) hadden een groot aandeel in de zege.

SC Heerenveen - FC Twente 0-2 (0-0).

Score: 60. Smits 0-1, 90+1. Smits 0-2.

FC Twente: Evrard, Roetgering (69. Darnoud), Van der Wal, Moorrees, Wilms, Van den Goorbergh, Folkertsma, B. Jansen (85. Blom), R. Jansen, Smits, Weerden (92. Stapelfeldt).