Nieuws
Enschede

FC Twente Vrouwen blijft koploper, ondanks gelijkspel

405765 Schermafbeelding 2019 03 19 om 213913

De voetbalsters van FC Twente hebben dinsdagavond de topper van PSV. Na een 1-0 achterstand bij rust.

Twente liet de bezoekers uit Eindhoven in de eerste helft onnodig in leven. Lynn Wilms, Joëlle Smits en Ashleigh Weerden hadden de ploeg van trainer Tommy Stroot binnen het half uur al op voorsprong kunnen zetten. De grootste kans van de eerste helft was na ruim een half uur voor Joëlle Smits. De toekomstige spits van de Eindhovenaren liep alleen op PSV-keepster Sarasola af, die Smits met veel moeite van scoren afhield.

Ondanks de vele kansen leek Twente met een 0-0 stand te gaan rusten tegen PSV. Maar het werd nog erger voor de Tukkers. Vlak voor rust kon Jeslynn Kuijpers bij de tweede paal simpel binnen glijden: 0-1.

PSV kreeg vertrouwen en begon sterk aan de tweede helft, maar de bezoekers zakten al snel weer in en hielden vooral tegen. Twente kreeg ook na rust volop kansen. Pas een kwartier voor tijd beloonde de lijstaanvoerder zich met een goal. Bente Jansen schoot binnen bij de tweede paal: 1-1.

In de slotfase had zowel Twente als PSV de winnende op de schoen. Jeslynn Kuipers was namens de bezoekers dichtbij, maar ze schoot over. Doordat Ajax punten verspeelde bij ADO (2-2), blijft Twente koploper.