Live Live

AUDIO | FC Twente vraagt Ajax kampioensduel in de Arena te mogen spelen

Gepubliceerd: Maandag 15 april 2019 11:22

AUDIO | FC Twente vraagt Ajax kampioensduel in de Arena te mogen spelen

FC Twente heeft zondagavond Ajax gevraagd de wedstrijd vrijdag tegen Jong Ajax in de Arena te mogen spelen. Dan kunnen supporters uit Twente er maximaal van genieten. Ook de gemeente Amsterdam zou een voorkeur voor de wedstrijd in dat stadion hebben.

Vrijdag kan FC Twente kampioen worden in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Die is gepland in de stadion De Toekomst en voor Twente-supporters zijn daar slechts 185 kaarten die allemaal al zijn verkocht. Eerder al lieten de supporters van Vak-P weten dat ze hoe dan ook met duizenden naar Amsterdam zullen gaan.

Woordvoerder Richard Peters van Twente zegt dat gisteravond Ajax is gevraagd de wedstrijd naar het stadion De Arena te verplaatsen. Dat verzoek is een maand geleden ook al eens gedaan, maar nu herhaald en in een telefonisch gesprek toegelicht. Peters verwacht dat er vandaag helderheid over komt.

Hij heeft begrepen dat het ook de voorkeur van de gemeente Amsterdam is. “We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben”, zegt Peters, “omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren. Bijvoorbeeld het vervoer moet dan worden geregeld”.

Over het scenario waarin de wedstrijd toch op de kleine De Toekomst gespeeld moet worden, wil Twente niet vooruitlopen. Bij de kampioenswedstrijd in de eredivisie in 2010 had Twente het eigen stadion De Grolsch Veste geopend en konden 15.000 fans de wedstrijd op een scherm volgen. Peters wil niet zeggen of die opnieuw een optie is.

1Twente sprak met Nick Zwienenberg van de Ultras van Vak P. Beluister het interview hieronder terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Deel deze pagina: